steun ons


ACTIES

Het Darwin Huis zal actief stappen gaan zetten in onze leefomgeving om iedereen wakker te schudden. Denk eens aan spandoeken op strategische plekken, publieksvriendelijke acties die tot nadenken stemmen, en publicaties over de negatieve gevolgen van import van tropisch hardhout.

Wat kunt u nu al doen? Koop alleen hout, houtproducten en papier met het keurmerk FSC. Informeer bij uw aannemer of de groothandel of het is voorzien van het FSC-keurmerk. Is dat niet het geval, schaf het dan niet aan en informeer naar andere geschikte materialen. Laat u niet met een kluitje in het riet sturen! Er zijn voldoende alternatieve en betere materialen beschikbaar!

Ook al is het hout voorzien van het FSC-keurmerk, nog beter is om helemáál geen tropisch hardhout aan te schaffen! Tenzij het afkomstig is uit nieuw aangeplante bossen, de zogenoemde productiebossen, maar helaas wordt in de handel hierin geen onderscheid gemaakt. Door echter te kiezen voor alternatieve materialen (bamboe lamelparket, plavuizen, stalen damwanden), beschermt u wél de weinige regenwouden en oerbossen die er nog zijn. Bovendien wordt u zelf ook natuurbeschermer!