steun ons


KOOPADVIES

Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 90% van de houtvezels in papier dat uit Rusland en Canada wordt geïmporteerd uit oerbossen afkomstig is. Dit hout zit in de kranten, boeken en wc-papier die ú in de kiosk, boekhandel en supermarkt koopt! Met z’n allen verbruiken we 4 miljard kilo aan papierproducten per jaar, omgerekend circa 200 kilo per persoon per jaar. Gebruikt u alléén papier en hout met het FSC-keurmerk, dan werkt u mee aan het behoud van deze niet te vervangen oerbossen! U hoeft er dus niks voor te laten! Let op het FSC-keurmerk zoals hier op de website en u doet mee!

Er zijn tegenwoordig goede houtsoorten (lariks, robinia, beuken, vuren), alternatieve FSC-hardhoutsoorten (zie Informatie over alternatieve FSC-hardhoutsoorten) of andere materialen (composiet, natuursteen, plavuizen, siergrind, gietsteen) in de handel voorhanden. Denk na over het gebruik van andere materialen, ideeën of constructies waarmee u hetzelfde resultaat kunt bereiken. Vindt u dat de tropische regenwouden behouden moeten blijven, koop dan alleen maar hout met het FSC-keurmerk. Nog beter zou zijn om helemáál geen tropisch hardhout meer te kopen, want daarmee blijft het ongerepte regenwoud in zijn oorspronkelijke staat behouden.

Het draait om úw medewerking. Vindt u het belangrijk dat de resterende regenwouden en oerbossen behouden blijven om ons leefklimaat gezond te houden?

Het Darwin Huis kan u gericht adviseren waar u producten vindt met het FSC-keurmerk. Dit advies kunt u als particuliere consument aanvragen. Bent u grootverbruiker, bijvoorbeeld omdat u een onderneming heeft, dan kan het Darwin Huis u ook daarin adviseren.

In deze pdf vindt u alvast een beschrijving van verschillende producten.

Koopadvies voor hout, houtproducten en papier